Voertuigen

Niet alleen particulieren, maar ook ondernemingen moeten hun voertuigen verzekeren inzake burgerlijke aansprakelijkheid. Als één van uw voertuigen schade berokkend in fout, zal deze bescherming bieden voor de schade aan de tegenpartij. Bijkomend kan je nog opteren om deze verzekering nog uit te breiden met andere waarborgen.

Een bedrijfswagen voor elke werknemer? Er bestaat geen betere manier om een werknemer te belonen. Echter moeten deze voertuigen ook verzekerd worden. Hierbij de waarborgen die kunnen toegevoegd worden om extra bescherming te voorzien:

  • omnium
  • bestuurder
  • assistance
  • rechtsbijstand

Voor de omniumverzekering heb je twee opties. De volledige omnium of de mini-omnium.

Wat is het verschil tussen beiden? De eigen schade!

Indien het voertuig een volledige omnium heeft onderschreven, zal alle schade (incl. eigen schade) vergoed worden, ongeacht je in fout of in je recht bent. Hou bij de vergoeding van de eigen schade wel steeds rekening met de vrijstelling. Deze kan ofwel vast zijn (moet steeds betaald worden bij elk schadegeval) of kan een 'Engelse' vrijstelling zijn (indien de schade het bedrag van de vrijstelling overschrijd, wordt alle schade vergoed). Verder beschermt de omnium tegen brand, aanrijding met wild, natuurkrachten en glasbreuk.

De bestuurdersverzekering beschermt de bestuurder voor lichamelijke letsels in geval van een ongeval.

De assistance of pechbijstand zal u ondersteunen indien uw voertuig geïmmobiliseerd is door pech. Hierbij verzorgd de maatschappij volgende diensten:

  • slepen van het voertuig naar een garage naar keuze
  • vervangwagen
  • repatriëring van het voertuig indien je gestrand bent in het buitenland
  • vervangwagen in het buitenland

De waarborg rechtsbijstand zal je verdedigen indien je een ongeval in recht hebt in het buitenland, of met een buitenlandse tegenpartij in België. Ook biedt deze verzekering bescherming indien je een verkeersovertreding begaat en hierbij juridische ondersteuning nodig hebt, zoals bvb een advocaat.

Voor een concrete inschatting vraag een offerte aan of maak een afspraak.