Gewaarborgd inkomen

Een verzekering die rust brengt

Als je jouw beroepsactiviteit voor langere tijd moet stopzetten of beperken door ziekte of een ongeval, zal jouw financiële reserve waarschijnlijk niet voldoende zijn om de huidige levensstandaard op peil te houden.

De uitkeringen van jouw ziekenfonds, waar je vanaf de achtste dag van jouw arbeidsongeschiktheid recht op hebt, zijn vaak niet voldoende om jouw huidige levensstandaard te kunnen behouden.

Het is bovendien niet mogelijk om te voorspellen wat de toekomst in petto heeft.

Wat als je een verzekering afsluit die jouw inkomen waarborgt?

Een extra inkomensbescherming is geen overbodige luxe. Je hoeft hiervoor geen aparte polis af te sluiten. Je kan eenvoudigweg een optionele waarborg toevoegen bij het aanvullend pensioenplan van jouw keuze:

  • Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)
  • De Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ)
  • De Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Voor een concrete inschatting vraag een offerte aan of maak een afspraak.

PRAKTISCH

Inkomensdekking

Breid jouw pensioenverzekering voor zelfstandigen uit met een aanvullende waarborg arbeidsongeschiktheid. Zo geniet je naast pensioenopbouw een bescherming op maat tegen inkomensverlies bij ziekte en/of een ongeval.

UW VOORDELEN

Financiële gemoedsrust

Je stelt op een eenvoudige en voordelige manier het levenscomfort van uzelf en jouw gezin veilig. Je kunt de waarborg perfect afstemmen op de situatie. Bovendien mag je de premies aftrekken als beroepskost. Deze verzekering garandeert een maandelijks vervangingsinkomen en bedraagt maximaal 80% van het beroepsinkomen.

Je bepaalt zelf na hoeveel dagen arbeidsongeschiktheid de verzekering in werking treedt. Ideaal dus om ervoor te zorgen dat deze risicoperiode samenvalt met de periode waarin je met jouw spaargeld kunt overbruggen. Hoe korter de risicoperiode, hoe hoger de premie.