10-jarige aansprakelijkheid

Sinds 1 juli 2018 is het verplicht voor iedereen die actief is in de bouwsector, zich te verzekeren voor zijn tienjarige aansprakelijkheid. Dit niet alleen van toepassing voor architecten, maar ook voor alle aannemers, projectontwikkelaars en andere dienstverleners.

Wanneer een bouwproject is voltooid (na de definitieve oplevering), kunnen er gebreken aan het licht komen die niet onmiddellijk merkbaar waren. Deze gebreken kunnen na verloop van tijd schade veroorzaken aan het gebouw of de constructie, en in sommige gevallen kunnen ze ernstige veiligheidsrisico's met zich meebrengen.

De 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering is van cruciaal belang voor bouwbedrijven en aannemers, omdat het hen beschermt tegen enorme financiële aansprakelijkheid en gerechtskosten als gevolg van bouwfouten die mogelijk pas na enige tijd aan het licht komen. Ook kan het vertrouwen van klanten vergroten, aangezien het aantoont dat de aannemer of het bouwbedrijf verantwoordelijkheid neemt voor hun werk.

Een polis per werf of voor alle werven?

Je kan een verzekering per werf afsluiten, of je kan opteren voor een abbonementenpolis. Dit wil zeggen dat alle werven in een verzekeringsjaar verzekerd zijn. Op het einde van het verzekeringsjaar vraagt de maatschappij hoeveel werven er hebben plaatsgevonden.

Voor een concrete inschatting vraag een offerte aan of maak een afspraak.