IPT

IPT is een goede spaarformule voor een zelfstandige bedrijfsleider die op regelmatige basis een vergoeding vanuit de vennootschap ontvangt. Jouw vennootschap is de verzekeringnemer en betaalt de premies. Je bent zelf de verzekerde en de begunstigde. Het uiteindelijke bijeen gespaarde kapitaal is voor jou.

Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is dé eerste stap naar een financieel comfortabel pensioen. Het bedrag dat je jaarlijks als beroepskost mag aftrekken, is echter beperkt. Heb je een vennootschap? Dan is IPT een erg interessante aanvulling op jouw VAPZ om meer kapitaal op te bouwen voor jouw pensioen via uw beroepsactiviteit.

De IPT is bijgevolg een erg interessante manier om geld vanuit de vennootschap over te dragen naar jouw privé!

Heb je een IPT afgesloten, maar besluit je enkele jaren later om als zelfstandige zonder vennootschap te werken, dan kan je vanaf dan gebruik maken van de voordelen van POZ. Flexibiliteit troef!

1.

PRAKTISCH

Extra aanvullend pensioen

De Individuele Pensioentoezegging (IPT) is een spaarverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders. Je bouwt er veilig en voordelig een extra aanvullend pensioen mee op via jouw vennootschap. Jouw vennootschap stort de premies voor jou.

2.

JOUW VOORDELEN

Fiscaal voordelig en zeker

Jouw vennootschap mag de premies binnen de 80% regel volledig aftrekken als beroepskost. Zo daalt meteen ook de vennootschapsbelasting. Wanneer je met pensioen gaat, krijg je de opgebouwde pensioenreserve uitbetaald. Zelfs als jouw vennootschap intussen verkocht of stopgezet werd.