Diefstalverzekering

Binnen de brandverzekering is het mogelijk om optioneel een diefstalverzekering te onderschrijven. De schade aan het gebouw bij een inbraak of poging tot inbraak is doorgaans gedekt door de brandverzekering. Onderschrijf je ook de waarborg diefstal, dan ben je daarenboven ook verzekerd voor de inboedel die gestolen of beschadigd wordt.

De specifieke voorwaarden van een diefstalverzekering kunnen variëren, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het polistype. Het is daarom belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen om te begrijpen welke specifieke gevallen van diefstal gedekt zijn en welke uitsluitingen er mogelijks van toepassing zijn. Het kan ook zijn dat er bepaalde beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van veiligheidssloten of een alarmsysteem. Het is ook essentieel om een nauwkeurige inventaris bij te houden van waardevolle bezittingen en eventueel bewijsmateriaal te verzamelen, zoals foto's of aankoopbewijzen. Dit kan van pas komen bij het indienen van een claim in geval van diefstal.

Wens je een diefstalverzekering of wens je hierover meer informatie, dan helpen onze verzekeringsexperts jou hierbij graag verder.

Voor een concrete inschatting vraag een offerte aan of maak een afspraak.